EL CARTELL

CORPUS de Sitges

JORDI ABELLÁN MORENO, AUTOR DEL CARTELL DEL CORPUS DE SITGES

Aquest Corpus l’encarregat de la imatge del cartell és el jove sitgetà Jordi Abellàn. L’artista ha volgut recollir en l’obra que presenta, l’essència de la festa, els elements que la fan única i característica i que evoquen un riu de sentiments per a tothom que la gaudeix en la seva plenitud.

La seva principal font d’inspiració per concebre el cartell és la família. Per a ell, la  celebració del Corpus té un fort component familiar que ha anat passant de generació en generació. Per aquesta raó, la composició central del cartell són tres clavells que simbolitzen els membres d’una mateixa família, entrellaçats i units.

 El cartell, però, amaga molt més: explica què és el Corpus per a ell. En Jordi s’ha inspirat en l’Art Noveau per reflectir, a través de la gran composició cromàtica, la lluminositat i l’alegria de la festivitat primaveral que dóna sempre la benvinguda a l’estiu i a les festes majors.

 Per en Jordi és una celebració que, a més del sentiment místic i religiós, recollits en la

custòdia, és una festa on sens dubte els seus estimats Gegants de la Vila i el toc de processó hi tenen un lloc preferent. No s’entén la festivitat del Corpus sense la presència dels gegants, especialment en aquest 2023 en què celebrem el 125è aniversari dels Gegants Vells. Per tot plegat, el cartell també fa una picada d’ullet a aquests elements imprescindibles.

 Aquest és un cartell que vol ser una finestra oberta a tot allò que representa el Corpus per a tots els sitgetans i sitgetanes. Per això, el seu desig és que l’obra, la primera com un encàrrec a escala municipal, sigui ben acollida i compartida per tothom qui estima el Corpus.

COL·LECCIÓ DE CARTELLS:

Consulta la col·lecció de tots els cartells del Corpus de Sitges

JOAN OLIVELLA, AUTOR DEL CARTELL DEL CORPUS DE SITGES

“La llum és encara més important per la fotografia que per la pintura. En ella, el fotògraf troba un recurs d’un valor incalculable, l’element decisiu per la configuració de la seva obra.

Quan la Comisió em va proposar de fer la imatge del Corpus d’enguany, intuïtivament vaig pensar en la aleshores remota possibilitat de veure la llum al final de la pandèmia. Alguna cosa dins meu em deia que cap a la primavera estaríem molt millor i que havia de projectar aquestes esperances en una imatge. Aquesta llum que s’escola dins d’una cambra fosca, confinada, amb evidents aires mediterranis, ha estat el cru testimoni de la realitat que ens ha tocat viure aquests darrers dos anys. Seguint aquesta filosofia positiva, he volgut illustrar aquest canvi d’estat fent entrar llum al nostre interior. Aquest és el missatge optimista que volía transmetre amb aquesta fotografia.

Tècnicament, aquesta fotografia ha estat feta amb una càmera de mig format; Hasselblad. Combinant pellícula en blanc i negre i un suport digital. Analògic pel cartell i color per la portada del programa, respectant el format quadrat en 6X6.

Agrair a la Comissió per donar-me aquesta oportunitat, única. Ha estat tot un honor.”

ALBERT LLOBET, AUTOR DEL CARTELL DEL CORPUS DE SITGES

“Sento molt agraïment per tenir l’oportunitat de participar de la festa del Corpus de Sitges. És una Festa on els millors valors culturals es posen de manifest: creació, diversitat, unió, cooperació. És una Festa amable, com el poble, com els seus habitants.

He dibuixat a la meva manera aquests trets, amb l’intent de tenir en compte allò més petit i també allò més gran i universal. El nostre entorn natural i també el nostre patrimoni cultural. Un treball prou difícil, si no fos perquè, quan estimes el que fas i per què ho fas, tot és senzill i molt estimulant.

Ara em fa gràcia perquè potser us preguntareu, on és tot això que diu que ha dibuixat? Bé, en la meva emoció i intenció hi és segur. I crec que, per aquesta emoció compartida, tothom hi trobarà alguna identificació.

Espero que us agradi, de tot cor.”