LA IMATGE DE LA FESTA

CORPUS de Sitges

La icona, que amb el pas dels anys, s’ha consolidat per la seva pròpia essència i amb naturalitat, com la imatge de la festa, és el logotip que va dissenyar l’artista sitgetana Anna Monzó.

Anna Monzó entrava a formar part de la Comissió de Corpus el 2012, sota la presidència de Montse Curtiada, i juntament amb la resta de nous membres, es prenia la decisió que la Comissió necessitava una icona distintiva. L’artista, amb una trajectòria professional de creació pictòrica però també en el camp del disseny i la imatge, s’encarregaria de realitzar-la.

Es va basar en dues premisses, la imatge incorporaria la flor més característica del Corpus sitgetà, el clavell, element principal de les catifes, i estaria situat en un cossiol, representant els centenars de clavells que s’exhibeixen a l’Exposició de Clavells. Els colors a utilitzar eren inequívocs: el blanc i el blau de Sitges. La tècnica de pintura seria a partir de pigments de colors units amb làtex i aigua.

Seguint la seva metodologia habitual de treball, Anna Monzó realitzà una sèrie de pintures, amb petites variacions, fins a palpar que estava finalitzada. A partir d’aquí, i amb la resta de membres, es va seleccionar la pintura definitiva d’entre tota la sèrie, decisió que va ser unànime.

Des d’aquell moment el disseny d’Anna Monzó començaria a difondre’s i convergir amb qualsevol element de la festa, esdevenint ja no el logotip de la Comissió sinó el del Corpus de Sitges.

Aquest 2018, amb l’estrena de la web oficial del Corpus de Sitges, calia facilitar l’aplicabilitat del logotip en la diversitat de formats que es requereixen i també solucionar necessitats futures. Edgar Comas, dissenyador sitgetà, ha realitzat l’actualització del disseny original juntament amb la incorporació del nom de la festa.

La imatge del Corpus sitgetà actual, serà l’únic referent visual en tots els àmbits i publicacions del Corpus de Sitges –programes, cartells, web oficial, Comissió de Corpus,…- incorporant amb el text, el nom identitari a Sitges de la festa al llarg dels segles, Corpus, i la marca global de les festes sitgetanes, de Sitges.