PARTICIPA EN LA FESTA

CORPUS de Sitges

La celebració del Corpus a Sitges es caracteritza per ser una festa oberta i participativa, en qualsevol dels seus quatre esdeveniments principals: les Catifes de Flors, l’Exposició de Clavells, el Concurs de Balcons i Façanes, i la Mostra de Bonsais.
La confecció de les catifes de flors és una feina col·lectiva i oberta a tothom, de manera que es realitzen gràcies a la col·laboració de centenars de sitgetanes i sitgetans i també de visitants que s’hi afegeixen. Des de la tarda del dissabte, vigília de Corpus, fins ben entrada la nit, es pot començar a ajudar el veïnatge de diversos trams de catifa per tallar i preparar les flors que després s’utilitzaran per confeccionar les catifes.
Posteriorment, per col·laborar amb la confecció de les catifes, des del dissabte a la nit fins al migdia del diumenge de Corpus es pot passejar pel centre de Sitges i ajudar a qualsevol de les catifes que s’estan realitzant. Els responsables de cada catifa explicaran i assignaran la tasca que es requereixi en aquell moment de la confecció. Aquí podeu consultar el plànol de catifes.

Per participar com a Expositor de Clavells, s’ha de contactar amb la Comissió de Corpus per consultar la disponibilitat de l’espai tan de l’exposició pel nombre de participants, com de l’espai on s’ubicarà la col·lecció dels clavells. Els esqueixos de clavells, es reparteixen gratuïtament al voltant del mes de novembre  per cultivar-los fins al següent Corpus (maig/juny).
La Comissió gestiona el Viver de Clavells, un espai creat específicament pels expositors que no disposen de prou espai per cultivar els clavells a les seves cases. El Viver de Clavells està situat dins del recinte de l’Hospital Sant Joan Baptista, i el nombre d’expositors que poden ubicar-hi els clavells és limitat, de manera que se n’haurà de consultar la disponibilitat.

El Concurs d’Ornamentació Floral de Balcons, Finestres i Façanes és obert a la participació de qualsevol persona que visqui dins del nucli de Sitges. Un parell de mesos abans de Corpus s’obren les inscripcions per participar en el Concurs, que trobareu anunciades als mitjans de comunicació locals, xarxes socials del Corpus o en aquesta mateixa web.

La Mostra de Bonsais i Suisekis la realitza l’entitat dels Amics dels Bonsais del Garraf. I també són els qui organitzen i gestionen la participació en la mostra.

Per consultar  qualsevol dubte, conèixer els terminis d’inscripcions o, en el cas de les catifes, els horaris de confecció, no dubteu a contactar amb la Comissió de Corpus en aquest correu electrònic: corpusdesitges@gmail.com, la regidoria de festes 93 811 76 47 o mitjançant alguna de les nostres xarxes socials.