El diumenge 6 de juny es confeccionaran cinc catifes de flors, que allotjaran els gegants i les bèsties de foc, en un circuit amb aforament controlat. La confecció d’aquestes cinc catifes és la gran novetat d’una edició del 2021, que tindrà la periodista Anna Grimau com a pregonera de la festa

El Corpus d’aquest 2021 comença a fer passes per recuperar la normalitat amb els primers actes presencials. Després que l’any passat només es fes una única catifa davant de l’església parroquial de Sant Bartomeu i Santa Tecla, aquest 2021 s’han previst cinc espais diferents amb catifes de flors i, al centre d’aquestes, el Drac, l’Àliga i les tres parelles de gegants. Les ubicacions previstes seran la plaça de l’Ajuntament, la plaça del Baluard, el mirador de Miquel Utrillo i el Racó de la Calma. Les catifes es començaran a confeccionar, per part de grups de catifaires habituals amb qui la Comissió de Corpus ja ha contactat, cap a les 7 del matí i l’espai tindrà un accés restringit fins que s’acabin les catifes, cap a les 11. A partir de les 11 del matí del diumenge 6 de juny (Corpus) i fins a les 18.45 h, es podrà fer un recorregut ordenat i controlat per aquestes cinc catifes. S’accedirà al circuit per la plaça de l’Ajuntament des del carrer Major i se sortirà pel carrer Fonollar cantonada carrer Sant Joan. Dins del circuit també es podrà visitar ‘L’Ou com balla’, al Palau Maricel, fins a les 14 h.

A partir de les 7 de la tarda, Canal Blau TV emetrà, amb col·laboració amb Maricel TV, un reportatge sobre la confecció matinal de les catifes. Aquesta emissió es podrà veure per televisió i per la plataforma d’Internet de Canal Blau TV i continuarà amb la retransmissió en directe de com el Drac, l’Àliga i les tres parelles de gegants trepitgen les catifes on han estat tot el dia per dirigir-se fins a l’entrada de l’església. Aquest serà un moment que només podran veure presencialment els membres de les colles i de l’organització, ja que el recinte estarà tancat al públic. Acte seguit, també a través de Canal Blau TV es veurà la petita processó de Corpus des de l’interior del temple fins a la Benedicció que el rector de la parròquia farà a la catifa de l’entrada del temple parroquial.

El regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, destaca que “enguany tornarem a celebrar un Corpus diferent, el viurem amb tota la intensitat i amb la devoció que es mereix. Aquesta serà una edició en la que gaudirem d’un programa més ampli i interessant que el del 2020 i això ens omple d’esperança perquè vol dir que, si tot va bé, l’any vinent podríem recuperar aquesta celebració tan estimada per als sitgetanes i sitgetans i tal com la coneixem”. El regidor, a més, ha destacat que “les tres parelles de gegants, el Drac i l’Àliga, sortiran al carrer per primera vegada, des què es va decretar l’Estat d’Alarma, i estic ben segur que serà emocionant”. David Martínez ha agraït “a la Comissió, amb l’Angelina Salesas al capdavant, la feina tan fantàstica que han fet” i ha tingut també un record “per en Manel Enríquez, que ens va deixar fa poc, i que era una peça clau de la Comissió i un ferment amant d’aquesta Festa”. Alhora felicitat “a la pregonera, Anna Grimau, i a l’autor del cartell d’aquest Corpus 2021, l’Albert Llobet”.

La presidenta de la Comissió, Angelina Salesas, anima tothom a gaudir del Corpus “que no serà com el coneixíem fins ara, però sí ple de salut i d’il·lusió” i assegura que aquest any “serà recordat com el de la creativitat i el del desig de continuar donant vida a una festa tant nostra”. La presidenta ha explicat que “el lema d’aquest any és el Corpus de la gent que, realment és el que importa i, entre totes i tots, ho aconseguirem”.

Anna Grimau, pregonera

La confecció d’aquestes cinc catifes és la gran novetat d’una edició del 2021, que tindrà la periodista Anna Grimau com a pregonera de la festa. El Pregó es donarà a conèixer a través de les xarxes socials de la comissió del Corpus i de l’Ajuntament de Sitges, el divendres 4 de juny a les 7 de la tarda. Una altra de les incògnites de la festa és el cartell i la imatge gràfica de la festa que enguany ha estat obra de l’artista Albert Llobet.

Totes les novetats del Corpus del 2021 s’han presentat aquest dimarts a les 7 de la tarda, a través d’un vídeo publicat a les xarxes socials i que ha servit també per donar a conèixer l’exposició ‘El Corpus de la gent’, que es podrà veure des d’aquest dimecres i fins el diumenge 13 de juny a Can Falç de Mar. L’horari d’obertura de la mostra és de dilluns a divendres, de 17 a 20 h. i dissabtes i diumenges, de 10 a 14 h i tarda de 17 a 20 h.

També aquest dimecres 26 de maig comença el Concurs per guanyar els rams que lluiran les gegantes i les bèsties de foc. A través de Facebook i Instagram, cada dia es farà una pregunta fins el 4 de juny.

El Centre d’Interpretació de la Malvasia (CIM) se suma a la festa i el dissabte 29 de maig farà una jornada de portes obertes, de 5 de la tarda a vuit del vespre, amb visita lliure i degustació de Malvasia en acabar. El mateix CIM acollirà la taula rodona “El clavell és femení”, a partir de les 18.30h. Alba Gràcia conduirà una sessió on el  Corpus sitgetà es reivindicarà en clau de dona en escenaris i lideratges femenins.

La setmana del dilluns 31 de maig comença amb la decoració que s’instal·larà a l’entrada d’algunes botigues del centre de Sitges, amb imatges en gran format de persones fent catifes.

Finalment, la vigília de Corpus, el dissabte 5 de juny, estaran exposats a l’interior de l’Ajuntament les tres parelles de gegants de Sitges, el Drac i l’Àliga. Al llarg del matí, l’artista Àngel Lorenzo dirigirà la decoració del Pati Blau i a la tarda es prepararà la flor per a les catifes i es faran els dibuixos al terra en els seus espais corresponents. El mateix dissabte, a les 7 de la tarda, Can Falç de Mar també acollirà la inauguració de la 81ena Exposició nacional de clavells, que se sumarà a l’exposició ‘El Corpus de la gent’, que també es pot visitar en el mateix espai i també fins el 13 de juny, quan es farà l’acte de la cloenda de les dues exposicions.