La Regidoria de Cultura, Tradicions i Festes, amb la col·laboració del Consorci del Patrimoni de Sitges/Museus de Sitges, organitza l’Exposició CORPUS, FLORS i TRADICIÓ a la Sala Vaixells del Palau Maricel.
L’exposició està documentada i estructurada per Eduard Tomàs Sanahuja, estudiós de la festa i dissenyada per Anna Sànchez Torner, dissenyadora sitgetana. L’exposició repassa de forma integral, mitjançant documentació, audiovisuals i elements interactius, els 6 segles d’història de la festa a Sitges i els elements que la conformen.

La inauguració serà el dissabte 1 de juny a les 19h i es clourà el diumenge 30 de juny a les 21h.
Els horaris de l’Exposició són:
De dimecres a divendres de 17h a 20h
Dissabtes i diumenges d’11h a 14h i de 18h a 21h
Diumenge 23 de juny, dia de Corpus, obert de 10h a 21h

Descripció de l’Exposició:

L’exposició CORPUS, FLORS i TRADICIÓ s’inicia travessant la “porta dels gegants” del Palau Maricel on, situats com antigament, els gegants centenaris mostraran l’indestriable lligam del Corpus amb la imatgeria festiva. A partir d’aquí s’oferirà una àmplia visió històrica de la festa i la seva tradició de segles, mitjançant documentació d’arxiu i publicacions i fotografies de fons privats mai exposades.

En paral·lel, a partir d’un contingut eminentment visual i interactiu, el visitant s’endinsarà en els elements de la festa, encapçalats per les catifes, icona distintiva del Corpus sitgetà i la singularitat de l’Exposició de Clavells entre d’altres. Un conjunt que embolcallat amb audiovisuals, música i olors, acabaran tancant el cercle per poder gaudir d’un compendi d’història, imatges i sentits, que mostri el que vivim, sentim i recreem cada any en la celebració del Corpus de Sitges.