El Gremi d’Hostaleria de Sitges ha celebrat la Nit del Turisme. Durant la vetllada, celebrada a l’Hotel Calípolis, s’ha exposat el balanç d’una temporada que, per a l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha obtingut “grans resultats, pel retorn del turista internacional i per una ocupació mitjana d’un 80%, entre altres xifres destacades”. Aurora Carbonell, ha reconegut que, després d’anys complicats, amb el temporal Glòria, la Covid-19 i la guerra a Ucraïna, Sitges “ha seguit avançant cap a un model turístic que és avui millor que fa uns anys i que, sobretot, està més preparat per continuar sent capdavanter en els propers anys”.

El president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Oskar Stöber, ha assegurat que “ha estat un any bo”, però ha incidit a dos reptes a les quals s’enfronta el sector: la manca de personal, i la inflació amb l’encariment dels subministraments”. Oskar Stöber ha explicat que “ens hem de centrar en recuperar Sitges i ser referents entre les destinacions de l’entorn”.

La directora de Turisme de Catalunya, Marta Domènech, ha assistit a la Nit del Turisme, i ha destacat que “Sitges és una destinació turística absolutament puntal a Catalunya”.

La Nit del Turisme ha comptat amb la presència d’agremiats i també de persones i professionals del sector que han estat premiades per la seva trajectòria o treball en favor de Sitges i del turisme. La Comissió de Corpus, per la seva aportació al turisme de Sitges i pel manteniment de les tradicions locals, i Wayne Griffiths, president del grup SEAT / Cupra, estretament vinculat a la vila, han estat nomenats amics predilectes del GHS.