L’Ajuntament de Sitges juntament amb la Comissió del Corpus, han decidit de mutu acord suspendre l’organització de la celebració del Corpus de Sitges, que s’estava preparant des de fa mesos, a causa de l’estat d’alarma declarat per la pandèmia de la Covid-19.

Aquesta ha estat una decisió difícil per la importància i la història del Corpus a Sitges, però ha estat motivada per l’actual situació sanitària, que ha suposat mesures preventives i d’aïllament per aturar la propagació de la malaltia. La suspensió de l’organització de la festa, que s’havia de celebrar entre el 12 i el 21 de juny, és degut a la impossibilitat de garantir el desenvolupament habitual de la celebració i que aquesta es dugui a terme amb les màximes garanties de salut i seguretat tant pels participants com pels visitants.

L’Ajuntament de Sitges i la Comissió del Corpus remarquen que aquesta decisió s’ha pres arribant al límit del termini possible, sempre intentant valorar les possibilitats reals de poder-se mantenir la celebració. Una festa com el Corpus de Sitges implica molts mesos de preparació, una logística complexa i inversions econòmiques importants, que no es podrien recuperar si s’avançava més enllà. També per aquesta raó i donat que les dificultats econòmiques acompanyaran les sanitàries, s’ha decidit la suspensió de l’organització de la festa tal com la coneixem.

L’Ajuntament de Sitges  i la Comissió del Corpus, seguiran pendents en els propers dos mesos de  les recomanacions dels òrgans competents de l’Estat i de la Generalitat de Catalunya per veure l’evolució de la situació i donat el cas poder recuperar part de la celebració, que recordem se celebra a Sitges des de mitjans del segle XIV.