• Del 4 al 13 de juny Sitges es tornarà a impregnar de l’essència d’una de les festivitats més emblemàtiques del calendari tradicional i cultural sitgetà, amb actes virtuals però també presencials.

• La Comissió del Corpus presentarà el cartell, el programa d’actes i la persona que s’encarregarà de la lectura del Pregó aquest 2021, la setmana del 24 de maig

La festivitat del Corpus 2021 se celebrarà del 4 al 13 de juny. Tot i estar de nou marcada per la situació generada arran de la pandèmia, la Comissió de Corpus i la regidoria de Tradicions i Festes de l’Ajuntament de Sitges preparen un Corpus participatiu amb restriccions però reinventant-se novament per tal de tornar a impregnar Sitges de l’essència d’una de les festivitats més emblemàtiques del calendari tradicional sitgetà.

Les activitats seguiran sent en part virtuals, però es recuperen activitats presencials amb algunes novetats.

La presidenta de la comissió de Corpus, Angelina Salesas, destaca quan just queden dos mesos per a la celebració del Corpus -6 de juny- que “enguany tornarem a comptar amb una festa participativa i amb moltes novetats que faran viure a totes les sitgetanes i sitgetans un nou Corpus, emotiu i alhora sorprenent, amb detalls mai vistos i que tocaran la fibra”.

Prèviament, la setmana del 24 de maig, la Comissió del Corpus presentarà el cartell, el programa de la festa, i la persona que enguany s’encarregarà de fer la lectura tradicioanl del pregó.

Corpus 2020, celebració marcada per la pandèmia de la Covid-19

El 2020 arran de la pandèmia de la Covid-19, el Corpus va ser la primera gran festa sitgetana que va haver de suspendre’n la celebració tal com es realitzava tradicionalment.

El Corpus sitgetà, una festa amb sis segles d’història i molt participativa, va haver de reduir els seus grans esdeveniments, com la confecció de les 35 catifes pels carrers de la vila i el posterior pas de la Processó.
Tot i el confinament d’aquells primers mesos, la festa es va adaptar i celebrar, mantenint l’estructura essencial, confeccionant-se una catifa davant de l’església que va ser trepitjada per una reduïda processó de Corpus, que sortia a tal efecte del temple al so de la música de gralles. Un dia de Corpus en què el veïnatge va recuperar -un segle després- les enramades, per diversos carrers i les decoracions amb flors de paper per balcons i finestres, gaudint d’una festa íntima però emotiva.