Més de 370.000 clavells engalanen les 30 catifes de flors als carrers de Sitges aquest diumenge. El Pregó del Clavell, a càrrec de Lídia Gázquez, va obrir aquest divendres passat els actes de la celebració que culminaran el proper cap de setmana amb la visita del jurat als participants del concurs d’ornamentació floral de balcons, finestres i façanes, i l’acte de cloenda.
Sitges ha pogut tornar a gaudir de la festa del Corpus sense les restriccions sanitàries que l’han marcat en les dues últimes edicions. Aquest ha estat el cap de setmana principal de la festivitat i ha tingut un ampli seguiment popular en tots els actes, començant pel Pregó del Clavell, que va protagonitzar l’escriptora Lídia Gàzquez, aquest divendres passat als Jardins del Retiro.

Abans del Pregó del Clavell, es va inaugurar l’Espai Festes, un punt que esdevindrà emblemàtic a partir d’ara ja que és on s’hi guardaran els Gegants de la Vila, els Gegants Americanos, el cabeçut Patufet, el Drac i l’Àliga. L’Espai Festes està situat al carrer Joan Maragall, al costat de l’Escorxador i vol ser un primer pas per crear un centre que expliqui el ric calendari festiu sitgetà.

L’escriptora Lídia Gàzquez va agafar el protagonisme divendres a la nit amb la declamació del Pregó del Clavell, que va omplir el Retiro de persones que van poder gaudir d’un pregó preciosista i sobretot d’un poema final esclatant que anava acompanyat d’una música i un mapping que van ajudar a crear el punt culminant del Pregó. Tot plegat, enmig de la 82ena Exposició nacional de clavells, que va retornar al Retiro i que va omplir d’un milers de clavells els Jardins de l’entitat retirista.

Els diversos actes de dissabte i sobretot la sortida dels gegants van ser molt seguits, com es va confirmar al llarg del diumenge, on milers de persones van poder veure les catifes dels diversos carrers, visitar patis emblemàtics com el del Pati Blau o el del Palau Maricel amb l’Ou com balla. La confecció de les catifes ha tornat a la normalitat, enguany, i ha tornat a ser possible gràcies a la col·laboració del veïnat i diversos col·lectius sitgetans, que han disposat de 370.000 clavells.

El vespre d’ahir diumenge va tornar a poder veure una de les imatges més icòniques del Corpus de Sitges: els gegants trepitjant les catifes a la processó del Santíssim Sagrament, que va tenir una aturada especial al Cap de la Vila, on la colla del Drac hi va preparar la catifa commemorativa del centenari del Drac de Sitges.

El Corpus de Sitges es tanca aquest pròxim cap de setmana. El dissabte 25 de juny, el jurat del Concurs de façanes, balcons i finestres visitarà els participants des de les 11 del matí. A les 7 de la tarda, al Janio’s Bar (Cap de la Vila), s’inaugura l’exposició del 6è Concurs de fotografies del Corpus a Instagram, que es podrà veure fins el 8 de juliol.

L’acte de repartiment de premis i cloenda del Corpus del 2022 es farà diumenge, a les 19.30 h als Jardins del Retiro. Al finalitzar, el trenet traslladarà els assistents cap al Santuari del Vinyet, on s’hi farà la tradicional ofrena col·lectiva de clavells a la Verge.