CONCURS DE BALCONS I FAÇANES

CORPUS de Sitges

CONCURS DE BALCONS I FAÇANES

El 1953 s’inicia a Sitges el que actualment es coneix com el Concurs d’Ornamentació Floral de Balcons, Finestres i Façanes. Neix amb la voluntat de mantenir una tradició de segles pel dia de Corpus, com era el fet que cada veí emblaquinava de calç la seva façana i la decorava floralment amb enramades. Juntament amb les catifes de flors, el concurs s’ha mantingut fins avui en dia.

Pocs mesos abans de Corpus s’obren les inscripcions, de manera que les persones que mantenen i cultiven flors en els seus balcons o façanes s’hi puguin inscriure. Durant la setmana de Corpus els membres del jurat aniran passant pels carrers de la vila puntuant les diferents ornamentacions florals.

Cal destacar que, juntament amb les catifes, la celebració d’aquest concurs ha suposat per a Sitges el reconeixement amb  dues Flors d’Honor en el certamen de Viles Florides de 2013.

El dia de la Cloenda de Corpus s’entreguen els premis del concurs, que han estat assignats per un jurat especialitzat format per especialistes en l’art floral o cultivadors, com, per exemple, el president de l’Associació dels Amics dels Jardins.

EL CONCURS DE BALCONS I FAÇANES EN IMATGES

– FEU CLIC PER ACCEDIR-HI –

Foto de capçalera: Detall d’un balcó participant en el concurs, com indica el logotip de Corpus que hi està penjat a l’any 2012. © Autor: Josep Maria Alegre, Tots els drets reservats. Queda prohibida la reproducció total o parcial d’aquesta publicació sense l’autorització expressa del seu autor/a.