EL PREGÓ DEL CLAVELL

CORPUS de Sitges

PREGÓ DEL CLAVELL

Després d’iniciar-se la tradicional i primera sortida dels gegants de l’anypels carrers de Sitges, aquests s’atansaran fins als jardins de la Societat Recreativa El Retiro, per fer-hi una aturada enmig de la cercavila. En aquest espai, envoltats de l’Exposició de Clavells s’hi declamarà el Pregó del Clavell.

L’anomenat “Pregó del Clavell” es va iniciar el 1962, i el declamen principalment sitgetanes i sitgetans amb una forta vinculació amb la població, la festa i les seves tradicions (els darrers anys han sigut pregoners l’actriu Anna Barrachina o el periodista Jaume Freixes). L’acte el presideix l’alcalde de Sitges, que al mateix temps inaugura l’Exposició de Clavells, juntament amb la presidenta de  El Retiro, els regidors,les  pubilles i els hereus,… i és obert a tot el poble. Un cop acabat el pregó, els gegants continuaran amb la seva cercavila fins a retornar a l’Ajuntament.

Cliqueu per consultar el llistat de pregoneres i pregoners que han declamat el Pregó del Clavell.

EL PREGÓ DEL CLAVELL EN IMATGES

– FEU CLIC PER ACCEDIR-HI –

Foto de capçalera: A punt d’iniciar-se la declamació del Pregó del Clavell per part de Valentí Mongay en el Corpus de 2012. © Autor: Josep Maria Alegre, Tots els drets reservats. Queda prohibida la reproducció total o parcial d’aquesta publicació sense l’autorització expressa del seu autor/a.