EL REPIC DE CAMPANES

CORPUS de Sitges

REPIC DE CAMPANES

Tot i ser molt anterior, el repic de campanes per Corpus es documenta per consuetud el 1792, indicant la repicada de vigília, per l’Ofici, la Processó i la cantada a Vespres.

La tradició s’ha mantingut fins avui dia, comença a  l’inici de la celebració amb el repic de vigília –amb un toc propi de festa-, i es torna a realitzar el dia de Corpus, quan es toca a Ofici abans de començar la Missa solemne concelebrada, en iniciar-se la Processó i quan aquesta torna a arribar a l’església.

“Les Campanes i la Processó”, és el títol d’un dels 3 poemes que conformaven el conjunt “Poemes de Corpus”, que publicava el reconegut escriptor i poeta sitgetà, Trinitat Catasús, a les pàgines de L’Eco de Sitges, pel maig de 1924. Aquí un fragment:

“Quan surt la processó de la fosca sagrada,
s’escampa pels carrers una intensa alenada
de músiques, de cera, d’encens i de pietat;
i sonen les campanes damunt la claredat
de l’espai i del mar… “

EL REPIC DE CAMPANES EN IMATGES

– FEU CLIC PER ACCEDIR-HI –

Foto de capçalera: Una de les campanes del campanar de l’església parroquial de Sitges tocant a festa l’any 2011. © Autor: Eduard Tomas Sanahuja, Tots els drets reservats. Queda prohibida la reproducció total o parcial d’aquesta publicació sense l’autorització expressa del seu autor/a.