LA BALLADA FINAL

CORPUS de Sitges

LA BALLADA FINAL

Un altre detall històric de la processó de Corpus és que, en finalitzar-se (també pel cap d’octava), a les cases particulars, especialment les benestants, se celebrava el Refresc de Corpus. Aquest refresc també es realitzava protocol·làriament a l’Ajuntament, de manera que, en acabar la processó, les autoritats polítiques i les eclesiàstiques s’hi reunien per celebrar-lo. El 1836 ja el trobem documentat com una despesa pròpia de l’Ajuntament. Aquest darrer desplaçament de les autoritats municipals i eclesiàstiques des de la parròquia fins a l’Ajuntament, el fan acompanyats pels gegants, que aprofiten l’ocasió per fer les darreres ballades a la plaça.

Des del 1944 que es troba documentada la ballada final dels gegants per Corpus, i des de llavors, s’ha estès a les altres celebracions en què participen els gegants, de manera que 9 anys després també es començava a realitzar la ballada final per Festa Major.

La ballada final la presideixen des del balcó de l’Ajuntament, l’alcalde i la resta d’autoritats municipals i eclesiàstiques, pendonista i cordonistes, pregoner, pubilles i hereus, i comissió municipal de Corpus entre altres. En acabar, s’hi realitza el tradicional  Refresc de Corpus  que posa punt i final a la celebració.

LA BALLADA FINAL EN IMATGES

– FEU CLIC PER ACCEDIR-HI –

Foto de capçalera: Les 3 parelles de gegants a la plaça de l’Ajuntament durant la ballada final del Corpus de 2014. © Autor: Josep Maria Alegre, Tots els drets reservats. Queda prohibida la reproducció total o parcial d’aquesta publicació sense l’autorització expressa del seu autor/a.