LA CATIFA I ALTAR DEL CAP DE LA VILA
Tot i que ja se’n feien amb molta anterioritat, des de 1942 que es documenten catifes confeccionades a la plaça del Cap de la Vila. Posteriorment es convertirien en una de sola en tota la plaça, com demostra el fet que en 1949 fos exclosa del concurs de catifes. El 1951 s’instal·là un altar tocant a una de les voreres del Cap de la Vila i es va fer al seu voltant una catifa circular, estructura que es mantindria l’any següent i a partir d’aquest moment, una entitat o associació sitgetana seria l’encarregada de confeccionar cada any la catifa del Cap de la Vila, situant al mig de la plaça un altar.
Des del 1951 que l’element central de la processó és aquesta catifa i el seu altar, i cada entitat interessada a confeccionar-la, realitza una petició formal que és estudiada per la Comissió de Corpus, per decidir quina és l’entitat triada d’entre les propostes de cada any. D’aquesta manera entitats com la Creu Roja, la Societat Recreativa El Retiro, el Casino Prado Suburense, l’Agrupació de Balls Populars o la Colla Jove de Castellers de Sitges han confeccionat aquesta catifa. El 2018 va ser el torn Consorci del Patrimoni de Sitges per celebrar els 100 anys de la finalització de la construcció del Palau Maricel.
Cliqueu per consultar totes les entitats i associacions que han realitzat la catifa del Cap de la Vila.
Cliqueu per visualitzar la galeria fotogràfica amb l’evolució de la catifa del Cap de la Vila des dels seus inicis.
LA CATIFA I ALTAR DEL CAP DE LA VILA EN IMATGES
– FEU CLIC PER ACCEDIR-HI –
Foto de capçalera: Catifa i altar del Cap de la Vila confeccionada per la Societat Recreativa El Retiro pel Corpus de 2010. © Autor: Eduard Tomas Sanahuja, Tots els drets reservats. Queda prohibida la reproducció total o parcial d’aquesta publicació sense l’autorització expressa del seu autor/a.