L'OFRENA FLORAL AL SANTUARI DEL VINYET

CORPUS de Sitges

L’OFRENA FLORAL AL SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DEL VINYET

El diumenge següent a la celebració de Corpus, també als jardins del Retiro, es realitza l’acte de cloenda del Corpus de Sitges, en  què s’entreguen els premis de l’Exposició de Clavells i del concurs de Balcons i Façanes.

Des de 1951, en finalitzar l’acte de cloenda, els expositors de clavells tallen i regalen diversos dels seus clavells cultivats als assistents. Per, seguidament, desplaçar-se en comitiva les autoritats, la comissió de Corpus, les pubilles, els hereus i les sitgetanes i els sitgetans fins al Santuari de la Mare de Déu del Vinyet per fer-li la tradicional ofrena floral. Conforme s’arriba al Santuari es posen els clavells a l’altar major i, seguidament,  se celebra  el corresponent acte religiós.

En acabar, i des de 2018,  a la pineda de davant del Santuari del Vinyet té lloc un final de festa amb música i refrigeri que recorda les festes de barri de la vuitada de Corpus dels segles passats. Amb aquest darrer acte es dona per tancada la celebració del Corpus de Sitges.

L’OFRENA FLORAL AL SANTUARI DEL VINYET EN IMATGES

– FEU CLIC PER ACCEDIR-HI –

Foto de capçalera: Les pubilles i els hereus al Santuari del Vinyet durant la ofrena floral a la Mare de Déu del Vinyet de l’any: 1954. © Col·lecció de l’Abans, Tots els drets reservats. Queda prohibida la reproducció total o parcial d’aquesta publicació sense l’autorització expressa del seu autor/a.