L'OU COM BALLA

CORPUS de Sitges

L’OU COM BALLA

L’Ou com balla es documenta a Sitges des d’abans de 1886, però és a partir d’aquest any que ja es troba exposat de forma habitual i en múltiples ubicacions sempre al voltant del recorregut de la processó.

D’aquesta manera s’ubicava tant en carrers on a més a més de les catifes s’hi realitzaven enramades per les celebracions de l’octava, com actualment, en llocs especialment rellevants de la vila, on s’hi han ubicat diversos brolladors al llarg dels anys: el Cap de la Vila, el Palau Maricel, els jardins del Dr.Robert (a la plaça de l’Ajuntament), el pati de la Biblioteca Santiago Rusiñol,…

Actualment es segueixen exhibint diversos “Ou com balla” com el del brollador de l’entrada del Palau Maricel, el dels Jardins de la Societat Recreativa El Retiro o alguns anys en la catifa i l’altar del mateix Cap de la Vila.

L’OU COM BALLA EN IMATGES

– FEU CLIC PER ACCEDIR-HI –

Foto de capçalera: L’ou com balla en el brollador de l’entrada del Palau Maricel a l’any 2012. Autor: © Ajuntament de Sitges, Tots els drets reservats. Queda prohibida la reproducció total o parcial d’aquesta publicació sense l’autorització expressa del seu autor/a.