VÍDEOS DE CORPUS

CORPUS de Sitges

El Corpus 2020 ha sigut un Corpus diferent, però s’ha demostrat el perquè de la tradició de segles de la festa sitgetana. Enmig de les dificultats provocades per la covid-19, el poble de Sitges s’ha bolcat en la celebració d’un Corpus virtual a les xarxes i web oficial, i especialment confeccionant tota mena d’originals i espontànies decoracions en els balcons i carrers. La trobada del veïnatge ha resorgit per fer que les catifes en lloc de terra es trobessin penjades des dels balcons i juntament amb totes aquestes decoracions una única catifa, confeccionada per una representació dels catifaires sitgetans, lluïa al mig de la plaça del Baluard. Al seu costat un expositor de clavells, dels molts que s’han seguit cultivant amb cura al llarg de l’any. I aquesta essència de la festa prenia sentit a la tarda, quan el repic de campanes i el toc de processó de les gralles acompanyaven a la processó que sortia del temple, trepitjant la catifa per fer una pregària al poble de Sitges i acabant de desfer-la retornant cap a l’església, per tancar un Corpus que ocupant una nova pàgina de la seva llarga història, a mostrat que la festa està més viva que mai.

Després de totes les dificultats viscudes per totes i tots aquests mesos, estem molt il·lusionats de poder oferir el poble de Sitges aquest vídeo, en agraïment per tot el suport rebut per seguir endavant amb aquest Corpus “diferent” i totes les iniciatives individuals, veïnals,… que han sorgit de forma espontània, per mantenir i viure un any més una festa tan nostra. En aquest compendi d’imatges, música i paraules, es concentra l’essència del que representa la festa del Corpus per les sitgetanes i sitgetans. Gaudiu-lo!

Les fotografies utilitzades provenen de:
Col·lecció família Hill Llorens, Adrià Pagès Granados, Francesc Parra Mestres, Eduard Tomas Sanahuja i Ramona Vendrell Fusté. Fons fotogràfics ANC, AFB, AHMSi, Cuyàs i l’Abans. Autors: Josep Maria Alegre, Deborahintn, Marga Domingo, Jordi Ferret Isern, Miguel Kolker, Vicenç Morando, Adrià Montroig Meunier, Gemma Soldevila i VisitSitges.com.

L’Escola de Grallers de Sitges davant de la situació de confinament que ha suposat celebrar la festa del Corpus d’una manera “diferent”, ens interpreta el Toc de Processó icònic de la festa en conjunt, superant les limitacions i fent-nos sentir l’emoció de la peça com quan l’escoltem en avançar la processó de Corpus trepitjant les catifes.
Foto de capçalera: Catifa del carrer Jesús entre carrer Illa de Cuba i Francesc Gumà pel Corpus de 2004. Fons: Miquel Marzal i Ortiz, Tots els drets reservats.
Queda prohibida la reproducció total o parcial d’aquesta publicació sense l’autorització expressa del seu autor/a.