EL DRAC

CORPUS de Sitges

EL DRAC

El Drac de Sitges desfila en les cercaviles i processons de Sant Bartomeu i Santa Tecla entre les colles del ball de Diables i davant de l’Àliga. Des de 2013 s’ha incorporat, juntament amb l’Àliga, a la processó del Corpus sitgetà, ornamentat, en aquest cas, amb flors a la boca i sense disparar elements de pirotècnia.

El Drac actual es va estrenar el 1922, tot i que la primera referència de la presència d’un drac a Sitges data de 1814, justament en una processó amb l’estructura i els elements de la de Corpus.

L’estructura del Drac de Sitges conté fusta, tela metàl·lica, cartró pedra, pintura plàstica i vernís. Les seves mides són: 225 x 303 x 150 cm.

El disseny original anà a càrrec de l’artista sitgetà Agustí Ferrer i Pino. Fou construït a la fusteria de Salvador Forment durant l’any 1922.

EL DRAC EN IMATGES

– FEU CLIC PER ACCEDIR-HI –

Foto de capçalera: El Drac i l’Àliga amb clavells a la boca, just abans de començar la processó de Corpus de l’any 2014. © Autor: www.visitsitges.com, Tots els drets reservats. Queda prohibida la reproducció total o parcial d’aquesta publicació sense l’autorització expressa del seu autor/a.