ELS GEGANTS AMERICANOS

CORPUS de Sitges

ELS GEGANTS AMERICANOS

Els Gegants Americanos de Sitges (també anomenats Cubanitos) obren, juntament amb les altres dues parelles de gegants de la vila, les cercaviles i processons de les vigílies i les festivitats de Corpus Christi, Sant Bartomeu i Santa Tecla.

La construcció dels Gegants Americanos la va promoure Samuel Barrachina, amb la intenció de representar els sitgetans que tornaven de “fer les amèriques”, coneguts com americanos o indianos. Es van estrenar per la Festa Major de 1965.

L’autor del disseny dels Gegants Americanos fou Llorenç Picas i Cardó (industrial de la pell i artista), que treballà en aquesta tasca amb la col·laboració de Josep Muntañola. Les peces van ser construïdes a El Ingenio, taller especialitzat en imatgeria, situat al carrer d’en Raurich de Barcelona.

La geganta mesura uns 3 m d’alçada i el gegant (que només és de mig cos), 2 m. Oficialment no tenen nom. Popularment se’ls anomena Panxito i Panxita. Per les seves característiques d’alçada i proporcions es poden classificar dins del subgrup de gegants anomenats gegantons.

ELS GEGANTS AMERICANOS EN IMATGES

– FEU CLIC PER ACCEDIR-HI –

Foto de capçalera: Els Gegants Americanos al mig de la catifa del Cap de la Vila, que van confeccionar el grup de les seves portants l’any 2005. © Autor: Eduard Tomas Sanahuja, Tots els drets reservats. Queda prohibida la reproducció total o parcial d’aquesta publicació sense l’autorització expressa del seu autor/a.