ELS GEGANTS DE LA VILA

CORPUS de Sitges

ELS GEGANTS DE LA VILA

Els Gegants de la Vila de Sitges obren, juntament amb les altres dues parelles de gegants sitgetans i ocupant el lloc capdavanter, les cercaviles i processons de les vigílies i les festivitats de Corpus Christi, Sant Bartomeu i Santa Tecla.

Des dels seus inicis tenen aparença de reis medievals, i tot i els canvis d’abillament s’ha mantingut en el temps aquesta aparença.

Els Gegants Vells de la Vila es van estrenar per la Festa Major de 1897. Van ser construïts amb cartó i suports de fusta recoberts de guix. Els figurins els va dissenyar Lluís Labarta, l’attrezzista barceloní Eusebi Vidal en va fer la confecció juntament amb Santaliestra, i la Casa Solà s’encarregà de les ornamentacions i brodats. També hi col·laboraren Joan Marsal i Brunet i J. Escalés, entre d’altres. El Gegant fa 4,55 metres d’alçada i 113 quilos de pes. La Geganta fa 4,45 metres d’alçada i 104 quilos de pes.

Els Gegants Nous de la Vila es van estrenar per Corpus el 1975 i van ser construïts a El Ingenio (Barcelona) a partir dels Gegants Vells de la Vila. Des d’aquell moment fan les sortides de Festa Major i Santa Tecla, en canvi, els Gegants Vells s’han mantingut en actiu realitzant principalment les sortides de Corpus, el 2017 per exemple, celebrant els seus 120 anys. En dues ocasions, i únicament per Corpus, han sortit les dues parelles de gegants (Vells i Nous) a la vegada.

ELS GEGANTS DE LA VILA EN IMATGES

– FEU CLIC PER ACCEDIR-HI –

Foto de capçalera: Els Gegants de la Vila passant per la catifa del Cap de la Vila en la processó de Corpus de l’any 2017. ©Autor Àlex Ferret, Tots els drets reservats. Queda prohibida la reproducció total o parcial d’aquesta publicació sense l’autorització expressa del seu autor/a.